Skip to main content

Gerard Nijhof


Ik ben Gerard Nijhof en ben mijn leven lang bij Baarn betrokken geweest, ook in de jaren dat we buiten Baarn woonden.

Ik ben werkzaam in de gezondheidszorg, eerst bij Sherpa, later in Amsterdam, en nu al jaren zelfstandig. Mijn beroep is orthopedagoog en gezondheidszorg psycholoog. Ik ben nog altijd werkzaam in de praktijk van hulpverlening. Ook een periode praktijk gecombineerd met wetenschappelijk onderzoek. Ik ben vooral gespecialiseerd in autisme, maar ook op diverse andere gebieden werkzaam. Na de wending ben ik betrokken geweest bij scholing van gezondheidszorgmedewerkers in Estland en als adviseur van het eerste Estse dagverblijf voor oudere mensen met autisme in Tallinn. Ik ben lid van de wetenschappelijke adviesraad van het “Wetenschappelijk Tijdschrift Autisme, theorie en praktijk”. Mijn hobby is muziek, waarbij orgelspelen een passie is.

Als ervaren Baarnaar en Barinees, heb ik ideeën die ik graag deel met anderen. Verder kan ik, in het verlengde van mijn beroep, helpen bij de gezondheidzorg van het dorp,

Ik ben getrouwd met Ria, die actief is in haar atelier met het maken van beelden. Wij hebben 3 kinderen met partners en 5 kleinkinderen.

VoorBaarn Pakt aan! Stem op VoorBaarn. Stem op LIJST 3!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief