Privacy Statement


In deze privacyverklaring leggen wij uit welke persoonsgegevens VoorBaarn verzamelt en gebruikt m.b.t. onze website https://www.voorbaarn.nl en met welk doel we dat doen.

Wij respecteren de privacy van bezoekers en dragen er zorg voor dat de
persoonlijke informatie die je ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Verwerking van de persoonsgegevens gebeurt op een wijze, die in overeenstemming is met de eisen die de Algemene verordening
gegevensbescherming (AVG) stelt.

Waarom we gegevens nodig hebben
VoorBaarn verwerkt persoonsgegevens om je gericht te kunnen informeren en om er voor te zorgen dat we onze website goed kunnen laten functioneren.

Persoonsgegevens die wij verwerken
VoorBaarn verwerkt jouw persoonsgegevens omdat je gebruik maakt van onze website/forum en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons hebt verstrekt. Wij verwerken:

Van websitebezoekers:

  • Gegevens over jouw activiteiten op onze websites
  • IP adres

    Van mensen die zich inschrijven als Lid/Donateur/Adviseur:
  • IP-adres
  • Naam
  • E-mailadres
  • Adres
  • Postcode
  • Woonplaats
  • Telefoonnummer
  • Rekeningnummer

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken
VoorBaarn verzamelt van leden de NAW gegevens, voorzover die noodzakelijk zijn voor de registratie en facturatie. Verder heeft VoorBaarn niet de intentie bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens te verzamelen. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld van een minderjarige, neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Wij verwijderen dan de informatie.

Delen met anderen
We delen jouw persoonsgegevens niet met derden tenzij dit noodzakelijk is om te voldoen aan een wettelijke verplichting.

Hoe lang we gegevens bewaren
VoorBaarn bewaart jouw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is. Dit om de doelen te realiseren waarvoor jouw gegevens worden verzameld.  Een Cookie wordt na een week verwijderd. Voor mensen met een account op het forum worden de gegevens bewaard totdat iemand zijn account opheft en na drie jaar inactiviteit worden de persoonsgegevens geanonimiseerd.

Geautomatiseerde besluitvorming
VoorBaarn neemt geen geautomatiseerde besluiten over de persoonlijke
levenssfeer.

Cookies en soortgelijke technieken
Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op je computer, tablet of smartphone. Via dit tekstbestand worden gegevens, soms persoonsgegevens, opgeslagen of geraadpleegd. Aan de hand van deze (persoons)gegevens kun je bij een later bezoek worden herkend.

Functionele en Analytische cookies
VoorBaarn gebruikt functionele en analytische cookies. De cookies die wij
hiervoor gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de
website en het gebruiksgemak. Je kunt je afmelden voor cookies door de
internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Zie
bijvoorbeeld deze toelichting door de Consumentenbond voor uitleg.
Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van jouw browser verwijderen.

Google Analytics
Wij maken gebruik van Google Analytics om bij te houden hoe gebruikers de website gebruiken. Om jouw privacy zo goed mogelijk te beschermen hebben we de door de Autoriteit Persoonsgegevens voorgestelde maatregelen doorgevoerd in de instellingen van Google Analytics.

Voor meer informatie verwijzen we je naar Google Analytics en aanvullende informatie over de TOS (Terms Of Service) van Google Analytics.

Functionaris voor gegevensbescherming
VoorBaarn heeft een functionaris voor gegevensbescherming. Deze persoon is verantwoordelijk voor de manier waarop VoorBaarn met privacy omgaat. Onze functionaris voor gegevensbescherming heet Hans Klijn en is bereikbaar per e- mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen
Je hebt het recht om jouw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Je kunt een verzoek tot inzage, correctie of verwijdering sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij je een kopie van jouw identiteitsbewijs bij het verzoek mee te sturen. Hierbij vragen we je om je pasfoto, paspoortnummer, de strook met nummers onderaan het paspoort en Burgerservicenummer (BSN) zwart te maken. Dit ter bescherming van jouw privacy. VoorBaarn zal zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op je verzoek reageren. We willen je er op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.

Beveiliging
VoorBaarn neemt de bescherming van je gegevens serieus en heeft passende maatregelen genomen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als je de indruk hebt dat jouw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact met ons op.

Aanpassen privacyverklaring
Wij behouden ons het recht voor deze privacyverklaring aan te passen. Deze verklaring is voor het laatst aangepast op 01-02-2021. Wijzigingen zullen op deze website worden gepubliceerd.