Skip to main content

Het bestuur


De algemene ledenvergadering (ALV) is formeel het hoogste orgaan in de vereniging. De ALV benoemt het bestuur, stelt het jaarplan en de begroting vast en het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst.

Het bestuur wordt tijdens een ALV benoemd/gekozen door de leden. Het bestuur voert het jaarplan uit met alle taken die daarbij horen. Belangrijke taken zijn bijvoorbeeld het voorbereiden van de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma

- in nauw overleg met de lijsttrekker - , die vervolgens door de ALV worden vastgesteld.

Het bestuur kan commissies instellen om uitvoerende taken te beleggen, denk bijvoorbeeld aan een campagne- of verkiezingsprogramma-commissie.

De raadsleden van onze partij zijn de gekozen volksvertegenwoordigers. Zij zijn gekozen door de inwoners van de gemeente Baarn en leggen dus verantwoording af in de Gemeenteraad “zonder last”. Wel kunnen ze in voorkomende gevallen vooraf hun standpunt toetsen bij de achterban of desgevraagd achteraf verantwoording afleggen.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Even voorstellen

Henk van Esch

Voorzitter

Henk van Esch, geboren Barinees, omringd door een lieve vrouw en drie fijne dochters. Opgeleid in elektrotechniek en bedrijfskunde en werkzaam geweest in management en directie van grote bedrijven. De laatste jaren zelfstandig ondernemer met enkele kleinere bedrijven in Baarn. Actief betrokken bij de ontwikkeling van het centrum, vastgoed, duurzaamheid en levensbeschouwing in Baarn. Op de achtergrond al enkele jaren actief in de politiek in het dorp. Hij ziet in VoorBaarn het beste dat uit de lokale partijen is voortgekomen. Constructief en bereid tot samenwerking met een duidelijke focus op ondernemerschap.

Eric Gremmé

Penningmeester

Eric Gremmé, geboren Barinees en altijd in ons prachtige dorp woonachtig geweest. Werkzaam in de financiële administratie bij één van de grootste Europese vastgoedbedrijven in winkelcentra. Al jaren geïnteresseerd in en betrokken bij de plaatselijke politiek en nu met veel enthousiasme bij VoorBaarn.

Fiona van Dinther

Secretaris

Fiona van Dinther. Als rasechte Barinees en actieve vrijwilliger bij diverse verenigingen heeft Fiona begin 2021 het stokje overgenomen van Sandra Lustroo die verhuisd is buiten Baarn. Fiona heeft drie zonen en is in het dagelijks leven coördinator bij een de thuiszorgorganisatie in de regio. Ongetwijfeld heeft u haar ook weleens enthousiast kinderen zien schminken als een van de Colour Girls bij activiteiten in Baarn.

Peter Blokker

Algemeen Bestuurslid

Peter Blokker, geboren en getogen Barinees. Peter is getrouwd en heeft 2 zonen. 

Hij kent onze gemeente als zijn broekzak en heeft zich de afgelopen jaren met veel interesse en plezier mogen inzetten als fractielid van VoorBaarn. Na 13 jaar in de gemeenteraad te hebben gezeten, is het tijd voor andere dingen. Hij blijft als bestuurslid betrokken bij VoorBaarn waar hij ook, indien gewenst, de nieuwe (steun)fractieleden zal adviseren en helpen. 

Kortom, Peter blijft 
zich ook de komende periode inzetten voor een mooi, leefbaar en levendig Baarn

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief