Skip to main content

5 Voor 12

Nog iets meer dan een dag, dan neemt de gemeenteraad van Baarn een belangrijke beslissing over het theater annex cultuurhuis op de Brink of locatie Rembrandtlaan. Een beslissing voor vele jaren! De afgelopen dagen hebben wij het hoofd gebroken over hoe we dit nu uitleggen in 10 zinnen? Zonder rekensommetje kan dat niet, dus het wordt even technisch.

Arcade kost 18,4 miljoen (risico ontwikkelaar) minus de grondopbrengst van locatie Rembrandtlaan 2 miljoen = 16,4 miljoen.

Rembrandtlaan kost 9 miljoen + inmiddels toegegeven extra investering van minimaal 3 miljoen = 12 miljoen euro (risico gemeente). Daarbij nog een paar losse eindjes, zoals parkeerplaats, tijdelijke huisvesting van minimaal € 500.000,-

Brengt een verschil van 3,9 miljoen euro = € 97.500,- (per jaar over 40 jaar)

Voor VoorBaarn financieel gezien een duidelijk verhaal, want een gloednieuw Cultuurhuis in het centrum van Baarn, waar de winkeliers groot voorstander van zijn. Daarnaast een toevoeging van 52 woningen in de sociale koop op een logische woningbouw locatie, waar veel woningzoekenden met smart op wachten. Een duurzaam nieuw gebouw wat conform 0 op de meter gebouwd is, waar op termijn de energielasten teruglopen, ivm zelfvoorzienend. etc, etc. Bovenstaande is VoorBaarn wat waard en zoals de berekening laat zien, een kleine ton per jaar.

Het is 5 voor 12 en om eerlijk te zijn, zien de kansen er niet goed uit. Nu kunnen we denken “we winnen er altijd iets mee” al is het maar over 1,5 jaar tijdens de komende verkiezingen, maar dat zou te simpel zijn en is niet het doel. Wij hopen van harte dat de tegenstanders nog eens goed nadenken.

Laat u horen, want alleen de publieke opinie kan eventueel nog verandering bewerkstelligen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief