Skip to main content

Uit de media "De Schoolstraat (Pasveerterrein)"

Wat een mooi bericht in de Baarnsche Courant van gisteren.

Waar eerst er een patstelling dreigde te ontstaan is door intensief duwen en trekken toch een opening gevonden waarbij woningbouw het uitgangspunt is en blijft.
Dat wethouder Mark Veldhuizen een iets afwijkende procedure wil volgen om wel de snelheid er in te houden, maar zeker de ruimte blijven geven voor inspraak etc en het besluit uiteraard daar laat waar het hoort, namelijk de raad is wat VoorBaarn betreft te prijzen.
In een raadsinformatie brief schrijft hij er het volgende over:
“De bedoeling van de wetgever is dat het college de voorbereiding van een bestemmingsplan inclusief het ter inzage leggen uitvoert. Dit is dus juridisch mogelijk, maar verschilt van de procedure die uw raad gewend is. Doorgaans wordt een principeverzoek en/of ontwerpbestemmingsplan aan u voorgelegd. De keuze om het bestemmingsplan wel of niet vast te stellen blijft uiteraard aan uw raad.
Het college zal uw raad actief op de hoogte houden van de belangrijke stappen die in dit proces worden gezet en hoopt eind dit jaar een passend en gedragen plan met meerwaarde voor de gemeente ter besluitvorming aan te kunnen bieden aan uw raad.”
Dit is precies waar wij voor staan, pragmatische en snelle aanpak zonder de participanten en raad buitenspel te zetten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief