Skip to main content

Paleis Soestdijk (3)

Het Bidbook,
Eigenlijk hoe het allemaal begon.
Toen de regering had besloten om Paleis Soestdijk af te stoten is er een "wedstrijd" uitgeschreven waarop (naar wij menen) zo'n 120 partijen hebben gereageerd. Van deze partijen zijn er uiteindelijk 4 over gebleven die hun ideeën verder mochten uitwerken. Deze partijen hebben hun plannen destijds ook aan de gemeenteraad van Baarn gepresenteerd.
Ten aanzien van het Bidbook waarmee Made by Holland (MBEG) uiteindelijk deze "wedstrijd" heeft gewonnen is er wel het e.e.a. veranderd als je kijkt naar de huidige plannen.
Om te voorkomen dat dit bericht enorm lang wordt, noemen we nu de belangrijkste wijzigingen en gaan we daar separaat in volgende berichten dieper op in.
1. Woningbouw Alexanderkwartier (marechaussee terrein), aantal woningen en benodigde cq gewenste grond.
2. Hotelfunctie in het Paleis en aan de overkant (Parade) ten opzichte van nieuwbouw hotel aan de Parade
3. Ontvangstruimte voor bijeenkomsten, seminars, recepties, etc. ten aanzien van in huidige plannen genoemde auditorium.
4. Verkeersafwikkeling is in het Bidbook al een groot vraagteken en is ook in de huidige plannen nog niet geheel duidelijk
5. Evenementen waaronder concerten Royal Parc
Volgens ons zijn dit de belangrijkste wijzigingen. Mochten jullie daar nou anders over denken, dus in de algemeenheid laat het dan hieronder weten.
Voor de diehards die graag ook zelf het e.e.a. lezen hierbij de link naar het genoemde Bidbook.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief