Skip to main content

Paleis Soestdijk (2)

Feit: Paleis Soestdijk is verkocht aan een private partij namelijk Meijer Bergman Erfgoed Groep (MBEG), dat is een gegeven en hadden wij als VoorBaarn misschien ook wel liever anders gezien, dat heeft overigens niks met gebrek aan vertrouwen naar MBEG te maken, maar vooral het idee dat het rijk wat trotser had mogen zijn op 1 van haar iconische Koninklijke paleizen en dus zelf had moeten zorgen voor dit monument, zoals in andere landen wel gebruikelijk is.
Kunnen we het lang over hebben, maar het is wat het is.
Door de tegenstanders wordt vaak de suggestie gewekt, of de oplossing genoemd, doe het paleis maar terug naar het Rijk. Niks is onmogelijk, maar gezien de beantwoording op recente vragen van tweede kamerlid Leijten, lijkt het niet aannemelijk en dan drukken we het voorzichtig uit.
Alternatief is, dat Paleis Soestdijk opnieuw in de verkoop gaat, met wederom een jarenlange procedure. Daar wordt het paleis en overige gebouwen niet beter van en die zijn nu al in slechte staat.
Daarnaast weet je niet wat een eventuele nieuwe eigenaar voor plannen neer gaat leggen.
Wat VoorBaarn betreft is teruggaaf geen optie en gezien grotere onzekerheid en verlies van kostbare tijd niet wenselijk.
Dus, dealen met het plan wat voor ligt.
In het volgende bericht zoomen we in op de plannen zoals bij de bieding gepresenteerd.
 
Paleis01paleis02

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief