Skip to main content

Chaos, ook in mijn hoofd…

Chaos, ook in mijn hoofd…

U bent van mij gewend inmiddels dat ik elke maand een column schrijf na de besluitraad. Inmiddels doe ik dat al bijna 4 jaar trouw en de ene keer op donderdag en soms later. Maar voor het eerst schrijf is vanuit een quarantaine situatie, want inderdaad gisteren vlak voor de digitale raadsvergadering bleek ik via een zelftest positief te zijn en dat is vanochtend bevestigd.
Even heb ik gisterenavond overwogen om de vergadering aan mij voorbij te laten gaan, maar het is besluitraad en dus moet er gestemd worden. Daarbij genomen zou het maar zo kunnen zijn dat mijn ene stem doorslaggevend zou kunnen zijn, dus toch maar inloggen. Hoewel niet echt heel beroerd, maar wel snotterig en toch ergens in je hoofd ben je er mee bezig. De scherpte ontbrak een beetje bij me om eerlijk te zijn. Dan is het fijn dat we een goede fractie hebben die via de app ook mij scherp houden. Voor mijzelf was het slechts 1 agendapunt (maatschappelijk vastgoed), dus buiten wat overleg een betrekkelijk rustige avond.

Terwijl er voldoende was om mij echt druk over te maken, want een chaotische vergadering is nog zacht uitgedrukt. Dat verschillende partijen (de verkiezingen komen er aan) als hongerige wolven wild om hun heen gaan happen en gespeelde boosheid ten toon spreiden, het zij zo. Deze chaos is wat mij betreft vooral te wijten aan het CDA, want hoe kan het zijn dat je ’s middags nog akkoord hebt over het van de agenda halen van een onderwerp, want te verstrekkend, om vervolgens je keutel in te trekken en dan te zeggen “we hebben ons laten overtuigen” had dan op z’n minst ook eerder vermeld dat er ergens nog twijfel is. Dan was de voorbereiding beter geweest. Het verwijt wat vooral van de PvdA kwam dat men het werk niet goed gedaan heeft, slaat natuurlijk kant noch wal. Als VoorBaarn gaan wij er namelijk altijd vanuit dat als je een afspraak met elkaar maakt, dat die dan ook nagekomen wordt. Dat geld wat mij betreft niet alleen in de politiek, maar overal. Om vervolgens ook nog te reppen over achterkamertjes politiek? Ach de verkiezingen komen er aan.

Dat het debat scherper gaat worden, dat had ik u al voorspeld, want inderdaad de verkiezingen komen er aan, maar dat is niet het enige, want standaard probeert het zittende college met haar coalitie partijen er nog wat door heen te jassen deze laatste maanden en dan vergeet men wel eens om gewoon een antwoord te geven aan een welwillende jeugdige initiatiefnemer als Jesse.
Want, moet je er nu nog iets doorheen willen drukken, terwijl je weet dat het voorstel over een kleine 4 maanden niet meer op een meerderheid kan rekenen?

Ik ga de komende dagen ongewild en vanwege de reden ongewenst even ontstressen en misschien is dat wel goed, want vind ik de rust ook in mijn hoofd weer en het relativeringsvermogen wat ik altijd heb.

Ik wens u veel gezondheid!

Tino Schouten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief