Column Tino

Op de helft…


Een late column dit keer en dat heeft alles te maken dat ik na de laatste raadsvergadering in februari mijn tas even in de hoek heb gegooid om tijd te maken voor mijn 50e verjaardag. Een mijlpaal om met vrienden en familie even bij stil te staan en tja dan doet politiek er even niet toe. Ja, ik ben ook maar gewoon een mens. Maar, voor als u het wil weten ik heb genoten van alles wat mij die laatste week van februari ten deel viel. Te beginnen met mijn verjaardagsfeest, een mooie mix van familie, vrienden, handbal maatjes en partijgenoten. Een mix die ik altijd zal koesteren, want je moet weten waar je vandaan komt. Je zou kunnen zeggen dat ik op de helft ben, maar of dat zo is zal over 50 jaar blijken. Als afsluiter van de feestweek een lang weekend met mijn geweldige gezin naar Barcelona, heerlijk om weer even bij te tanken en dus kan ik er weer tegen aan.

Ook politiek zitten we op de helft. De helft van deze vierjarige raadsperiode en wat is er veel gedaan en gebeurt. Ik zal niet in detail treden, want dan wordt het een te lang stukje, maar wij zijn niet alleen als partij gegroeid (meer leden) en ook als fractie, maar ook heeft VoorBaarn laten zien dat we een stabiele partij zijn. Daar heeft iedereen zijn of haar steentje aan bij gedragen en daar ben ik trots op. VoorBaarn heeft laten zien constructief te zijn en als het moet de tanden te laten zien, maar liever, veel liever steken we de duim omhoog, want er gaat ook veel goed in onze mooie Baarn. Dat mag ook wel eens gezegd worden en het is nou eenmaal onze stijl niet om op elk stukje nieuws te duiken en daar een bozig en zurig stukje te schrijven op de website. Dat laten we liever aan anderen over, anderen die vooral reactief zijn en vooral weinig proactief, laat staan creatief. Uitgaan van eigen kracht, maar het kan en mag nooit eenrichtingsverkeer zijn. Geven en nemen, ook dat is politiek. We zijn op de helft, maar dat wil niet zeggen dat we achterover kunnen leunen tot de volgende verkiezingen, want er is nog genoeg te doen, met een positieve grondhouding en als het moet ook scherp.

“Op de helft” een uitdrukking die bij ons thuis veel gebruikt wordt als er iemand boos is, dan ben je pas op de helft zeggen we dan. Als je altijd maar boos bent, dan overzie je het geheel niet en ga je vaak voorbij aan de feiten. Juist in het dagelijks bestaan en dus ook in de politiek zijn feiten zo belangrijk, sentiment kan doorslaan en je blik vertroebelen. Maar ga eens bij jezelf te raden, “wat kan ik er aan doen?” In plaats van alleen maar te roepen dat alles fout en verkeerd is. Ach, ik ben op de helft en misschien word ik daarom wat genuanceerder, maar neem van mij aan dat de drive er nog steeds is. De drive en vooral de wil om Baarn een stukje beter en mooier te maken en misschien wel om u een klein stukje gelukkiger te maken. Dat is een wens die ik uitgesproken heb tijdens de algemene beschouwingen van vorig jaar. Als dat maar een klein beetje lukt, dan wordt ik vanzelf ook een klein beetje gelukkiger. Helpt u mee? Gelukkig wordt je nooit alleen, maar altijd met meerdere mensen. Ik heb het geluk dat ik een geweldig gezin heb, fantastische familie en hele dierbare vrienden, maar besef me ook dat dit niet vanzelfsprekend is. Er zijn helaas ook mensen die minder geluk hebben en als we met zijn allen nou eens af en toe naar hen omkijken, dan gaat de geluksmeter door de helft heen.

Tino Schouten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *