Column Michel

En toen was ik ineens raadslid.

Na 2,5 jaar als steunfractielid van VoorBaarn bezig te zijn geweest kwam het toch als een verassing dat Bram van Ommen tijdens de fractievergadering aangaf te gaan stoppen met het raadslidmaatschap. Een dubbel gevoel omdat Bram erg belangrijk is geweest bij het opstarten van de partij en ik hem erg ga missen in de fractie. Maar ik wist gelijk dat ik er zelf echt klaar voor ben en dat Bram gelukkig nog wel betrokken blijft bij onze club. Aan mij werd dus in September gevraagd of ik het raadslidmaatschap van Bram over wilde nemen met als resultaat dat ik afgelopen 23 Oktober tijdens de besluitraad door onze burgemeester beëdigd ben. Raadslid zijn is leuk en boeiend, ik weet dat natuurlijk al een beetje door mijn tijd als steunfractielid voor de partij, waar ik al meeging in alle dossiers en af en toe mocht aanschuiven bij de info en debat vergaderingen in de raad. Is het altijd spannend? Nee, soms gaat het om droge kost en is het tijdrovend. Je schaarse tijd verdelen over werk, raadslidmaatschap en de mensen om je heen (mijn zoon Jesper en vriendin Marjan) is soms een hele puzzel. Maar krijg veel energie door er voor de mensen te zijn en bestaat mijn drijfveer vooral om iets te kunnen betekenen voor de mensen uit Baarn. Iets wat ik natuurlijk de afgelopen decennia al deed in verschillende andere rollen.
Maar ineens ben je dan raadslid en heb ik dat vanaf dag 1 goed kunnen merken. Leuke reacties op straat, werk en via social media. Ook mocht ik vorige week samen met Mary (VVD) en Marjo (BOP) gelijk deelnemen in de commissie geloofsbrieven voor de beëdiging van Jeroen Bosman van Groen links. Volgens onze Peter Blokker een snelle carrière. Omdat sport in mijn portefeuille zit heb ik de afgelopen weken ook een onderzoek gedaan hoe het nu eigenlijk met de sportverenigingen is gegaan tijdens de eerste corona golf in Baarn. Dit is een heel interessant rapport geworden waarin ik intensief met 10 verschillende sportverenigingen heb gesproken en wat we zeker zullen gaan gebruiken tijdens het debat hierover.
Kijkend naar de toekomst ga ik me sterk inzetten voor de partij. Samen met Lies, Muhammed, Peter en Tino hebben we een geweldige fractie waarin de taken uitstekend zijn verdeeld en al die mensen eromheen zoals Henk, Edwin die elk hun specifieke taak hebben binnen de partij, heb ik er alle vertrouwen in dat we straks bij de verkiezingen weer sterk voor de dag komen. Uiteraard zal ik weer van me laten horen als er belangrijke onderwerpen zijn uit mijn portefeuille.

Groet,
Michel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *