Coumn Lies

Eén positief bericht kan iets ombuigen …

Denk dat iedereen het wel herkent, van die dagen soms zijn het zelfs weken, waarin echt alles niet meewerkt, eigenlijk je gewoon tegenwerkt. Je vriendin gaat trouwen maar een feest is er niet, wat je haar wel zo gunt. Dan maar ballonnen en een kaartje op de deur plakken het feestje komt echt wel.

Inloggen bij Teams vergadering voor je werk lukt niet en vervolgens geeft je laptop het op, je mailadres is in een keer niet meer “online”, je hond heeft iets gegeten wat niet goed valt en ben je de hele dag bezig met opruimen en wassen en denkt;‘Misschien mankeert hij meer dan dit hij is uiteindelijk al 12 jaar oud en moet ik naar de dierenarts met mijn lieverd.’ Vervolgens krijg je een flinke rekening onder je neus die je echt niet had aanzien komen, en een dierbare die tot enkele dagen terug altijd fris en fruitig is geweest nu …, dat hakt er bij mij flink in.

Ik denk dat elk mens dan iets positiefs nodig heeft om overeind te blijven, ik ben er in ieder geval zo een. Soms kan 1 positief bericht iets ombuigen in mijn hoofd en krijg ik hierdoor weer energie om verder te gaan en zaken die niet lekker lopen, of helemaal niet lopen aan te pakken om met een opgeladen batterij te zorgen dat er oplossingen komen, want die zijn er eigenlijk altijd.

Dit positieve bericht kan heel divers zijn, als vrouw denk ik dat je een boost kan krijgen door die jas die je veel te duur vond en nu afgeprijsd is, of die handtas van dat ene merk voor de helft van de prijs. Misschien niet in de kleur die je graag wilt, maar toch…Van die jas of tas kan ik ook zeker een kik krijgen maar dat gaat over mij.

Maar wat ik merk dat ik, sinds ik deel uitmaak van de fractie van VoorBaarn, dat die ene motie die wordt aangenomen waarin ik mijn aandeel heb geleverd, dat ene antwoord van de wethouder waarin je je “gelijk” krijgt en misschien een paar inwoners van Baarn een stukje gelukkiger hebt gemaakt, mij zelf eigenlijk dezelfde voldoening geeft, zo niet meer.

Iets voor een ander doen en niet alleen je eigen inloopkast vullen, ik denk dat dit wel veel voor mij betekent, meer dan die tas of jas van dat ene merk.

Lies Visser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *