Eric van der Ent

Eric van der Ent (52) is in het dagelijks leven verkoopcoördinator export bij Calduran Kalkzandsteen BV. Mijn grote passie is lokale geschiedenis.

In 2005 startte ik de website groenegraf.nl en publiceerde over de geschiedenis van Baarn en haar (oude) inwoners. Al snel bleek dat de interesse in de geschiedenis van Baarn groot is en de hoeveelheid werk aan de website voor mij alleen niet meer te behappen viel. In 2012 besloot ik het project onder te brengen in Stichting Groenegraf.nl.

Ongeveer 15 vrijwilligers zijn nu dagelijks in de weer om de geschiedenis van Baarn prachtig in beeld te brengen. Online, via de website, maar ook via de Baarnsche Courant en RTV Baarn. Regelmatig worden door Stichting Groenegraf.nl boekjes uitgegeven over diverse onderwerpen die betrekking hebben op de geschiedenis van Baarn. Voor diverse projecten wordt uiteraard samengewerkt met de Historische Kring Baerne.

Door mijn grote interesse in de geschiedenis van Baarn en haar inwoners en zijn jarenlange ervaring met het publiceren over deze geschiedenis denk ik een zinvolle bijdrage te kunnen leveren aan VoorBaarn door het delen van mijn kennis.

Ik hoop dat mede hierdoor voorkomen kan worden dat steeds meer historische plekjes in Baarn verdwijnt